Η γεωγραφία της… σανίδας!

Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά το πόσο σημαντική είναι η τοποθεσία στα θαλάσσια σπορ και ιδιαίτερα στο γουίντ-σερφ. Τόσο πολύ, που μπορούμε να μιλάμε για μια ξεχωριστή γεωγραφία της… σανίδας. Ένας χάρτης που περιλαμβάνει παραλίες με ευνοϊκή χωροθέτηση και τους κατάλληλους ανέμους για ονειρεμένο πλανάρισμα!

Στην Πάρο και στην Νάξο τον αέρα σου θα αλλάξω

Η Ελλάδα έχει το προνόμιο να βάζει αρκετά σημαιάκια πάνω σε αυτόν τον παγκόσμιο χάρτη του γουίντ-σερφ, με γραφικές τοποθεσίες, και αέρηδες για πολλά… γκάζια! Δεν είναι τυχαίο που η Νάξος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για γουιντ-σερφ στην Ευρώπη, με σέρφερς από όλες τις χώρες να επιλέγουν να ζήσουν την περιπέτειά τους στο μελτέμι του Άη-Γιάννη, της Αγίας Άννας, του Αγίου Προκοπίου και στο Καστράκι.

Στη γειτονική Πάρο το ίδιο αυτό μελτέμι, και μια σειρά παραλίες όπως η Χρυσή Ακτή, τα Τσερδάκια, τα Τσουκάλια, η Σάντα Μαρία και η Πούντα ήταν ένας πολύ καλός λόγος για να φιλοξενεί το νησί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γουιντ-σέρφινγκ, επί σειρά ετών. Το Πρασονήσι στη Ρόδο και ο Άγιος Θεολόγος στην Κώ, συμπεριλαμβάνονται επίσης στους δημοφιλής προορισμούς των σέρφερς, με συνθήκες κατάλληλες για όλα τα επίπεδα δεξιότητας. Η Κολυμπήθρα στην Τήνο, η Κέρος στη Λήμνο, η Μεσακτή στην Ικαρία, η Αρκάσα στην Κάρπαθο, ο Λαγκούβαρδος στη Μεσσηνία, τα Φαλάσαρνα, ο Κίσσαμος και η Αγία Μαρίνα στην Κρήτη αποτελούν σημεία συνάντησης και δραστηριότητας για τους απανταχού σέρφερς.

Όπου φυσάει ο άνεμος

“Όπου φυσάει ο άνεμος πάω” έλεγε ένα παλιό αγαπημένο τραγουδάκι και δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αληθινό από την περίπτωση των σέρφερς, οι οποίοι κάνουν ακριβώς αυτό-ακολουθούν τον άνεμο. Εντός της Αττικής οι επιλογές, σύμφωνα πάντα με τους αέρηδες, είναι ξεκάθαρες: Με Όστρια, ο προορισμός είναι η Ανάβυσσος, με Τραμουντάνα είναι καλύτερο να προτιμήσετε τα Νησάκια, ενώ με Λεβάντε ο Σχοινιάς θα σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία γουιντ-σερφ.