Ο Έρικ και τα Νησάκια!

Ο πολιτισμός της παραλίας εννοείται πως έχει και αυτός τις εστίες του. Εν προκειμένω μιλάμε για τις σχολές και λέσχες, ως επί το πλείστον σερφ, γουίντ-σερφ και κάιτ, οι οποίες βρίσκονται τοποθετημένες σε “στρατηγικά” σημεία, όπου οι καιρικές συνθήκες και η μορφολογία της παραλίας ευνοούν την πλοήγηση.

Το φαινόμενο Έρικ!

Το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν αυτά τα δύο, γίνεται ιδιαίτερα αισθητό σε κάποιες τοποθεσίες, όπως στη Βασιλική της Λευκάδας-έναν παράδεισο για τους σέρφερς- όπου εμφανίζεται το γνωστό στους κύκλους του σπορ, φαινόμενο “Έρικ”. Πρόκειται για μια ξαφνική αλλαγή του αέρα που μεταμορφώνει τον γαλήνιο μέχρι εκείνη τη στιγμή κόλπο, σε μια αφρισμένη θάλασσα έτοιμη να υποδεχτεί τους εραστές του κύματος, οι οποίοι έχοντας τριμάρει, περιμένουν σχεδόν με το…ρολόι το ραντεβού με τον άνεμο. Το μοναδικό αυτό φαινόμενο δημιουργείται από το γεγονός ότι η εικονική παραλία βρίσκεται ανάμεσα σε δυο βουνοπλαγιές.

Τα Νησάκια

Στην Αττική μπορεί να μην υπάρχει Έρικ, υπάρχουν όμως τα περίφημα Νησάκια στην Αρτέμιδα που αποτελούν επίσης πόλο έλξης για τους λάτρεις του σπορ και μάλιστα τόσο κοντά την πρωτεύουσα. Η ονομασία προέρχεται από τις δύο βραχονησίδες που χαρακτηρίζουν το τοπίο και “οριοθετούν” την περιοχή όπου “σερφάδες”, “καϊτάδες” και “σάπερς”, γλυστρούν πάνω στο νερό με απαράμιλλο στυλ, εκτελώντας εντυπωσιακές φιγούρες. Σε μια καλή μέρα, είναι απόλαυση και μόνο το να παρακολουθείς το θέαμα και το ομώνυμο σερφ-κλαμπ προσφέρεται γι αυτό. Με πανοραμική θέα, εκλεκτό καφέ, και γκουρμέ κουζίνα, εδώ μπορεί κάποιος να πάρει μια γεύση όχι μόνο από τα εξαίσια πιάτα του μενού αλλά και από την χρωματιστή κουλτούρα της παραλίας και των σέρφερς. Σε μια συνεχή αναμονή είτε για το αεράκι είτε για το…παρεάκι, αλλά παράλληλα και σε μια συνεχή δράση, η κοινότητα των σέρφερς, αποτελεί ένα δραστήριο μελίσσι, ετερόκλητο σε προέλευση, αλλά με κοινό σκοπό: την απόλαυση του να τρέξεις ή να πετάξεις πάνω στο κύμα και να ζήσεις όσο πιο πολύ μπορείς δίπλα του!